Bilişim Teknolojileri, Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor 'KODU' Eğitimleri Devam Ediyor...

Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor

Okulumuz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmenimiz Fatoş Bölükbaşı okulumuz adına Ağustos ayında İstanbul’da gerçekleştirilen , Microsoft, Finansbank, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında uygulanan "Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor- Kodu Game Lab” eğitimine katılarak Ankara ili eğitimcisi ünvanını almıştır. Proje öğretmenimiz koordinatörlüğünde gerçekleştirilecektir. Eğitimler ilkokul 3. Sınıflardan itibaren uygulanacaktır.

Kodu Game Lab Nedir?

-Kodu oyun tasarlayabilmek için düşünülmüş basit ve görsel bir programlama dilidir. Genel olarak çocuklar ve eğlenmek isteyen herkes için tasarlanmıştır. Oyun konsolu ile kontrol özelliği sayesinde tasarladığınız oyunlar XBOX'da çalışabilmektedir. Programlama işlemi kullanıcı ara yüzü sayesinde gerçekleştirilmektedir. Nesne tabanlı ve basit bir arayüz bulunmaktadır. Arayüz sayesinde sayfalar arası geçiş, geniş bir yardım menüsü ve diğer özelliklerin tanımı bulunmaktadır. Programlama esnasında farkı karakterler ile versiyon numarası, tasarlanan oyunun fiziksel özellikleri değiştirilebilir. Windows 8 ve yakında kullanıma sunulacak Windows 10 ile uygulama geliştirmek için programlama bilinmesi gerekiyor.

-Eğitimler çocuklar için kod okuryazarlığının başlama noktası niteliğinde olacak. Bilgisayar dilinden anlayan kod yazan çocuklarımız gelecekte hangi mesleği yaptıkları fark etmeksizin bir adım önde olacak.

-Çünkü çocukların neden sonuç ilişkisi kurmalarını sağlayarak, algoritmik düşünme yeteneklerini geliştirmeye yönlendiren proje ile katılımcılara tüketmeden üretebilecekleri bir ortam sunuluyor.

Okulumuz Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile imzaladığı protokol gereği Ankara ilinde projenin uygulanacağı ilk okul olma özelliği taşımaktadır.

Projeye başlamamız aşamasında okulumuza destek veren değerli velimiz Funda GÜRKAN' a teşekkür ederiz.

Özel Oya Akın Yıldız İlkokulu-Ortaokulu